dijous, 20 d’octubre del 2011

L'institut Serrat i Bonastre es presenta





Hola nois i noies de Tànger,

Som els alumnes de 1r d’ESO de l’institut Josep Serrat i Bonastre. Tots hem començat la secundària aquest any, venim d’escoles de primària diferents, ens acabem de conèixer. Som dues classes de uns 25 alumnes i ens portem molt bé entre nosaltres, fem sortides i activitats fora del centre. Anem nens i nenes barrejats i alguns són de diferents països. Les nostres tutores es diuen Carmen Sánchez i Alícia Palau.

El nostre institut no és molt gran i l’edifici és molt antic: té més de cent anys. Hi ha dos patis, però són petits i només podem jugar a bàsquet. També podem anar a la biblioteca. Hi ha classes de ESO, Batxillerat i Formació Professional.



Nosaltres estudiem català (que és la llengua de Catalunya), castellà, matemàtiques, ciències socials, ciències de la naturalesa, plàstica, tecnologia, educació física i anglès. Alguns es queden a dinar i tenim dues tardes lliures.

A Barcelona hi ha monuments històrics i moltes coses impressionants, una d’elles és la Sagrada Família. Tenim de tot: platja, ciutat i muntanya. Els nostres plats típics són: pa amb tomàquet, botifarra, paella i tortell. Per Nadal mengem sopa de galets i torrons. Per la castanyada mengem panellets, castanyes i moniatos. També tenim festes típiques: la Mercè, que és la Festa major, on participen gegants i capsgrossos, sardanes, castellers i el corre-foc.

Ara que estem fent aquest projecte JUNTS ens agradaria saber coses de vosaltres, del vostre país. Com és la vostra ciutat, com és la vostra escola, les vostres costums i festes, els vostres menjars típics? Quines assignatures feu, quines llengües i religions? Teniu parcs per fer skate?

En fi, l’únic que podem dir és que ens agradaria molt conèixer-vos!

Esperem que us agradi el que us hem explicat i que quan siguem grans vingueu a visitar Barcelona i nosaltres a visitar Tànger. Esperem la vostra resposta impacients!

Classes de 1r ESO A  i 1r ESO B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada