dimarts, 4 de maig del 2010

INTERCANVI ESCOLA DOLORS MONSERDÀ –SANTAPAU I IES J. SERRAT I BONASTRE.



Divendres 30 d’abril els alumnes vam passar un matí organitzats en set tallers per intercanviar les vivències de les dues escoles en el projecte JUNTS. Vam fer un mural amb un recull del què havíem experimentat i après en l’intercanvi, vam fer ombres xineses, percussió, dansa (amb la Rosa) i punts de llibre amb el nostre nom en tamazig i en àrab, aquest amb l’ajut de la Zahra, mestra d’Ibn Batuta.

Després de l’esbarjo i de l’esmorzar que ens va oferir l’escola vam fer un plenari on cada taller va explicar què havia fet i vam representar un conte de Tànger amb ombres, percussions i danses.

Pensem que entre tots hem aconseguit el que es pretenia, tot acompanyat per l’harmonia i el caliu adequat. Mentre veiem els nois i noies al plenari pensàvem que el projecte JUNTS ha possibilitat viure la diversitat com a riquesa (sense discursos, vivencialment). Aprenent altres alfabets, els nostres alumnes parlant cordialment amb la mestre marroquina, aprenent a ballar unes danses "de veritat", no "com un ball de disfresses" i gaudint de les aportacions musicals mandingues d'en Bas... Tot fluint de manera natural, gràcies a la intuïció, professionalitat i l'empatia de tot el professorat... i la responsabilitat dels nois i noies. Pensàvem en tot allò que estem guanyant, com s’eixamplen els horitzons... fantàstic pels nostres nanos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada